dijous, 17 d’abril del 2014

UNIDAD 2: MICRO-RELATO


Quan vam tornar de les vacances de Nadal, els meus alumnes no ho sabien... però estaven a punt de convertir-se en famosos detectius com Sherlock o Maigret...
La tasca consistia a convertir-se en experts en novel·la negra per poder esdevenir escriptors i escriptores!

Van començar treballant per parelles amb la lectura i les tasques que proposava la webquest Mans enlaire, policia! i, un cop apresos els ingredients bàsics per fer un bon text policíac (i els continguts gramaticals associats -sóc profe de llengua!), van començar a redactar el seu text.

L'esquema era simple: situació ideal, conflicte, resolució del conflicte, final feliç(?). Van crear 3 personatges, un entorn i un temps... i van començar a escriure!
Quan anaven tenint acabats els primers esborranys, els compartien amb els companys i companyes per millorar-los; discutien, parlaven, acceptaven, rebutjaven... però amb sentit positiu i amb la intenció única de millorar la feina feta.

Un cop revisats, millorats, corregits i augmentats, els vam col·locar tots a google drive: un grup de nois i noies que fan una optativa d'incentivació de la lectura els van valorar amb una rúbrica d'expressió escrita que fem servir a l'institut...

I els nou millors estan publicats, esperant que sigui Sant Jordi per regalar un llibre a tota la comunitat educativa!

Us penjo el "llibre", en slideshare: Quina novel·la més negra!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada